Bergman Elin

Tiden rinner iväg

Kategori: Hemmet och allt vad det innebär.

Känner hur tiden bara rinner iväg när man jobbar, jag vikarierar inom barnomsorgen. Dock jobbade jag inte mer än 5 timmar idag, men det vart den där perfekta tiden för att egentligen inte hinna nått. Började 9 och slutade 15. Direkt till affären köpa mat, och nu sitter jag här och ska pallra mig till köket så att de andra snälla själarna får mat innan jag ska iväg på träning till 18! Själv har jag svalt en banan så att jag orkar springa. (fördelen med förskolor är gratis lunch och mellis och frukost de tidiga dagarna) Sen blir det att äta efter fotbollen.

Nej nu kommer Per med pärlsockret, jag och Tor har gjort chokladbollar lite snabbt som vi tänkte ha till Talang ikväll! :)

Visst nämnde jag..

Kategori: Djuren

...att jag bor på en gård med djur. Tänkte skriva en massa djur, men då hade det blivit lite fel. Dock är dom många men inte av olikaslag. Vi har som jag tror jag nämt får. 55 Tackor som ska få/har fått lamm några (26) baggar som snart är dags att skicka vidare till slaktarn. Med andra ord "driver" vi en köttproduktion. 
 
Hittills har det kommit 23 lamm och det är 38 tackor till som ska lamma. Så det kan bli en del lamm till, men stor del av de som är kvar är förstaföderskor och kommer troligen bara få ett lamm. Men hur som kommer det vara en drös med lamm innom kort. 
De är beräknade att komma Slutet av mars-maj lite beroende på hur snygga baggen tyckte att dem var ;). 
 
Men här kommer några bilder på dem som har kommit. 
 
 
 
 

ONT ONT ONT

Kategori:

Har haft ont i magen i nästan 10 dagar nu.  Igår åkte jag in till akuten oh undersäktes, det var inget speciellt. Fick tabletter för magkatarr och får aldrig mera äta något gott. Då det kan vara gallan. Docktorn tyckte jag var för ung för att gall problem, det kommer i äldre åldrar. Men han tyckte att jag skulle lägga on kosten och inte äta följande
 
Gurka
Paprika 
Ägg 
Bacon 
Fett (fet mat)
Grädde 
Äpple
Päron
Stekt mat 
Feta såser
Ost 
 
Ska inte äta detta, det vill säga allt i min kostcirkel. Ta magkatarrtabletter i 10 dagar sen hoppas på en bra mage som inte gör så hör ont. För det orkar jag seriöst inte med. Kan bara ligga ner. Är jag och går runt eller sitter förlänge får jag ett väldigt illamående som att jag ska spy bara av att jag gapar, plus en massa kalla kårar/rysningar och frossa.  USCH